Politiekeurmerk Veilig Wonen

De meeste inbraken in Nederland worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Deze inbrekers wonen over het algemeen op maximaal 3 km afstand van de woning waar ze gaan inbreken. Ze hebben vaak geen inkomen uit werk en zijn verslaafd.

De inbreker loopt of fietst, over het algemeen overdag, door de woonwijk en kijkt naar huizen waar hij makkelijk binnen kan komen en vaak ook waar hij zijn buit van buitenaf al kan zien liggen.

Wanneer je woning volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is beveiligd, neemt de kans dat er wordt ingebroken af met meer dan 90%. De reden hiervoor is dat alle deuren en ramen zodanig goed beveiligd zijn dat de inbreker over het algemeen meer dan 5 minuten nodig heeft om deze te forceren. 5 minuten zijn veel te lang. De kans dat de inbreker gesnapt wordt is veel te groot, dus gaat hij naar een andere woning om in te breken.

breekijzer

Minder kans op inbraak

De kans dat er bij jou wordt ingebroken neemt af met 90%

Bovendien wordt er jaarlijks in de woonwijken waar de huizen beveiligd zijn volgens de PKVW richtlijnen nog maar hooguit in 1 op de 1000 huizen ingebroken, waar dat in andere wijken gemiddeld meer dan 13 keer op de 1000 huizen is.

 

 

veiligere-woonomgevingVeiligere woonomgeving

Bied jezelf en je kinderen een veiligere woonomgeving. Wanneer je huis is beveiligd volgens de richtlijnen van het PKVW, is niet alleen de kans op inbraak kleiner, maar dankzij de verplichte rookmelders wordt je gezin ook gewekt wanneer er brand in huis is. Zodoende kan het gezin tijdig in veiligheid worden gebracht.

 

 

korting-op-verzekering

Korting op de verzekering

Wanneer je woning is beveiligd volgens de richtlijnen van het PKVW ontvang je een certificaat. Lever je dit certificaat in bij je verzekering, dan kun je tot wel 15% korting op je verzekeringspremie krijgen.

Wie wil dat nou niet?